Alles wat je kunt maken van steigerhout

Steigerhout is erg populair omdat het breed ingezet kan worden

Wat kun je maken van steigerhout? Heel veel! Steigerhout is namelijk een heel veelzijdig materiaal waarmee je allerlei verschillende meubels kunt maken. Als je op zoek bent naar een betaalbare en duurzame manier om je huis in te richten, dan is steigerhout misschien wel de perfecte keuze voor jou. In deze blog bekijken we een aantal van de populairste items die van steigerhout kunnen worden gemaakt. Lees door voor meer inspiratie!

Steigerhouten meubels

Er zijn allerlei verschillende meubelstukken die je van steigerhout kunt maken. Een paar voorbeelden zijn: tafels, stoelen en kasten. Daarnaast zien we ook steeds vaker bed frames of zelfs hele bedden die gemaakt worden van steigerhout. Als je nu ook van plan bent om meubels te maken van steigerhout, is het belangrijk om eerst te achterhalen of de planken al tijd genoeg hebben gehad om te drogen. Dit geldt overigens ook voor veel andere soorten hout. Het risico is namelijk dat het hout door blijft krimpen omdat het vocht verliest nadat je er al meubels van gemaakt hebt. Dit heeft als gevolg dat het steigerhout niet meer goed op elkaar aansluit. Dit kan bijvoorbeeld onstabiele meubels tot gevolg hebben wat natuurlijk niet de bedoeling is.

Steigerhout als tuinhout

Steigerhout is populair als tuinhout omdat het een relatief duurzaam en betaalbaar soort hout is in verhouding. Een van de redenen dat steigerhout zoveel wordt gebruikt is namelijk de aantrekkelijke prijs-kwaliteit verhouding. Bovendien is steigerhout gemakkelijk te bewerken, wat het een populaire keuze maakt voor doe-het-zelvers. Hierbij is het goed om te weten dat het behandelen van steigerhout de levensduur tot wel vijf jaar kan verlengen. Vooral als je steigerhout als tuinhout wilt inzetten voor bijvoorbeeld buitenmeubels, schuttingplanken of vlonders is het een goed idee om het hout te behandelen. Dit kan namelijk ook schimmel en verkleuringen voorkomen.

Restanten steigerhout

Naast grotere constructies zoals meubels en vlonders kun je gelukkig ook een heleboel met restanten steigerhout. Een van de meest populaire manieren om met steigerhouten resten om te gaan is door ze te verwerken tot huisdecoratie. Dit is vooral erg leuk als je al steigerhouten meubels hebt in dezelfde kleur. Hierbij kun je denken aan praktische zaken zoals bijvoorbeeld fotolijstjes. Ook kun je hierbij denken aan andere soorten decoratie die meer worden gebruikt om ruimtes te verfraaien. Een andere populaire manier om restanten steigerhout te verwerken is door er bijvoorbeeld een fotobord van te maken. Met net wat meer hout kun je overigens ook wandplanken maken waar je andere decoraties op kan presenteren. Steigerhout kan dus erg veelzijdig worden ingezet, wat ongetwijfeld bijdraagt aan de populariteit van dit type hout onder klussers!

Berichten gemaakt 45

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven