Alles wat je wil weten over het egaliseren van een vloer

Een vloer egaliseren is erg belangrijk voor een goed resultaat

Het egaliseren van vloeren is een belangrijk proces dat niet over het hoofd mag worden gezien bij het leggen van een nieuwe vloer. Een nieuwe vloer laten leggen gebeurt niet vaak. Hier komt ook nog eens een hoop bij kijken. Juist daarom is het zo belangrijk om een vloer te hebben die kwalitatief goed gelegd is. Een ondergrond met oneffenheden is daarbij funest voor de vloer over een langere termijn. De kans is dan namelijk groot dat je naarmate de tijd verstrijkt en er meer op de vloer gelopen wordt oneffenheden of zelfs verzakkingen begint te zien. In deze blog kijken we daarom naar wat een vloer egaliseren inhoudt en waarom je dit het beste kan doen!

Een vloer egaliseren

Een vlakke vloer biedt een solide ondergrond voor je vloer, waardoor deze langer meegaat. Er zijn verschillende redenen waarom je je vloer zou moeten egaliseren. Een vloer wordt geëgaliseerd door middel van egaline. Dit wordt over de vloer verspreid met een bepaalde dikte. De egaline vult eventuele oneffenheden op en zorgt daarnaast voor een betere hechting met de vloer die je later wilt leggen. Een ander voordeel van het egaliseren van je vloer die wat minder bekend is gaat over het voorkomen van vocht. Doordat het egaliseren zorgt voor een betere hechting tussen de ondergrond en de vloer, heeft vocht namelijk geen kans om hier tussen te gaan zitten.

Het egaliseren van een vloer

Over het algemeen geldt dat je het egaliseren van een vloer beter kunt uitbesteden aan echte vakmensen. Dit komt doordat het een ingewikkeld proces is waar veel van af hangt. Om een vloer te egaliseren moet de ondergrond eerst schoon en stofvrij zijn. Daarna wordt de vloer voorbereid, wat gebeurt door het aanbrengen van een primer. Daarna pas wordt de egaline in een bepaalde dikte afhankelijk van de ondergrond worden aangebracht. Hierna wordt de vloer ontlucht waarna het een aantal uur duurt voordat er weer op de vloer gelopen kan worden. Voor de zekerheid kun je beter anderhalf tot twee dagen wachten met het leggen van de nieuwe vloer. Zo heeft de egaline optimaal de kans gehad om uit te harden.

Je vloer laten egaliseren

Voor het egaliseren vloer kun je dus het beste terecht bij een expert. Hierbij wordt eerst gekeken naar de vloer zelf. Elke vloer is namelijk verschillend dus kan er een andere aanpak vereist zijn. Hierna wordt er een offerte opgemaakt en kunnen de werkzaamheden beginnen. Nu weet jij alles wat je moet weten over het laten egaliseren van je vloer!

Berichten gemaakt 44

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven