De meest geschikte raamdecoratie voor de slaapkamer

Een fijne dag valt of staat met een goede nachtrust, voor de meeste mensen is hier stilte en duisternis het meest voor nodig. Daarom is de juiste raamdecoratie kiezen heel belangrijk. Er zijn veel verschillende opties als je verduisterende raamdecoratie wilt kopen, je kunt namelijk kiezen voor verduisterende gordijnen, jaloezieën, plisségordijnen of een rolgordijn. In deze blog geven we je een aantal tips voor het kiezen van de beste raamdecoratie voor jouw nachtrust zodat jij de dag weer vol energie kunt starten!

Welk soort raamdecoratie?

Als eerste is het natuurlijk fijn als je raamdecoratie matcht met het interieur van je slaapkamer, heb je een stoere stijl in je kamer? Dan kan het leuk zijn om voor een verduisterende jaloezie te gaan met ladderband, je kunt er ook voor kiezen om hier een verduisterend gordijn over te hangen. Heb je een kamer met allemaal dezelfde natuurlijke kleurtinten kan het leuk zijn om raamdecoratie te kiezen met een kleur wat extra opvalt. Een mooie velours stof kan goed passen en zijn in veel verschillende kleuren leverbaar. Heb je een slim huis en wil je hier je raamdecoratie aan koppelen? Kies dan voor elektrische raamdecoratie met een bluetooth motor. Hiermee kun je overal en altijd je raamdecoratie bedienen en ook in de zomer de warme zonnestralen tegen te houden als je niet thuis bent.

Als je voor jaloezieën kiest raden we je aan om er een met ladderband te kiezen, de ladderband bedekt namelijk de kleine gaatjes waar de touwtjes door gaan. Ook een plisségordijn heeft kleine gaatjes waar de touwtjes doorheen gaan, kies je voor een plisségordijn met honingraat heb je dit niet omdat de touwtjes dan tussen de dubbele stof wordt verwerkt.

Welke afmetingen?

Wanneer je de juiste soort raamdecoratie hebt gevonden is het belangrijk om ook de juiste afmeting te weten, je wilt namelijk geen lichtkieren krijgen als de zon op komt. Veel aanbieders van raamdecoratie beschikken over een meet en montageservice, twijfel dan ook niet om hier gebruik van te maken! Mocht je alsnog de fout in zijn gegaan en last hebben van lichtkieren, is er altijd nog de mogelijkheid om profielen te monteren.

Als je voor een gordijn kiest op een roede of gordijnrail, zorg dan dat je bovenaan genoeg ruimte vanaf je raam neemt. Dit voorkomt lichtkieren aan de bovenkant. Let er ook op dat je ophangmethode iets breder is dan je te bedekken raam om lichtkieren aan de zijkant te voorkomen.

Voor rolgordijnen zijn er veel opties om alle mogelijke lichtkieren te bedekken. Je kunt het rolgordijn op de dag monteren, zo wordt het kozijn ook bedekt met het rolgordijn. Ook heb je de keuze om een rolgordijn met cassette en zijprofielen te laten monteren. Zo worden lichtkieren aan de bovenkant en zijkant ook voorkomen.

Berichten gemaakt 44

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven