De wereld rond met een Laadkabel type 2

Elektrische auto’s worden opgeladen met standaard stekkers. In Europa is dit de Mennekes of Type 2 stekker. U kunt hier meer lezen over deze plug-in. Wanneer u een elektrische auto koopt, sluit u deze aan met een stekker. Het is meestal rond met veel gaten, ook wel Mennekes of Type 2 stekkers genoemd. Hiermee kun je door heel Europa reizen. 

Principe type 2 stekker 

Type 2 laadkabels zijn ontstaan ​​vanuit het idee van een huis met een driefasige stroomaansluiting. De stekker is hiervoor geschikt, hij laadt dus 3 keer sneller op dan een enkelfasige stroomstekker. Afhankelijk van het aantal daadwerkelijk gebruikte fasen, kunt u er tijdens het opladen 3,7 of 16 kW uit halen. Deze kabel is geschikt voor een vermogen tot 44 kW. Mennekes was de eerste leverancier die deze plug ontwikkelde, dus je bent ook alternatieve namen tegengekomen.

Type 2 stekker vergrendeling tijdens het opladen

In Europa worden kabels voor het opladen van elektrische voertuigen bij de auto geleverd. In de VS is de kabel bijvoorbeeld altijd aangesloten op het laadpunt. Je wilt natuurlijk voorkomen dat iemand je kabel afpakt. Daarom heeft de Type 2 stekker een elektronisch slot. Zo voorkom je dat je de kabel loskoppelt en meeneemt tijdens het opladen. De laadkabel heeft twee stekkers, met net iets andere stekkers aan de laadstationzijde en de autozijde. 

DCC of combistekker

Bij veel snelladers zie je een variant gebruikt, de DCC of Combo stekker. De bovenkant ziet eruit als een Type 2-stekker en de onderkant heeft twee aansluitingen voor snel opladen. Dit is voor een hoger vermogen tot 350 kWh en DC in plaats van AC. Hij is groter en omdat de kabel op de oplader wordt aangesloten, hoef je hem niet mee te slepen in de auto.

Berichten gemaakt 65

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven