Hoe moet je een keuken ontwerpen online?

Een keuken ontwerpen is een hele opgave en het is ook niet iets wat je dagelijks doet. Je laat je al snel leiden door de dingen die je handig en mooi vindt, maar er komt wel iets meer bij kijken als je een goede keuken wilt ontwerpen. Een keuken ontwerpen online is heel eenvoudig en doorgaans ook gratis. Veel aanbieders van keukens hebben gratis configurators beschikbaar waarin je jouw droomkeuken kunt samenstellen en kunt ontwerpen. In onze blog geven we nog een aantal praktische tips over hoe je dit het beste kunt aanvliegen.

Meten is weten

Meten is weten en daarom is de eerste belangrijke stap dat je eerst goed de maten van je keuken meet. De maten zet je in de online configurator en je weet precies met welke ruimtes je te maken hebt. Je krijgt ook een ontwerp op schaal wat natuurlijk helpt om uiteindelijk je droomkeuken te bestellen. 

Maak een wensenlijst voor een keuken ontwerpen online

Het is ook slim om voor een keuken ontwerpen online een wensenlijstje te maken met dingen die je nodig hebt, wilt hebben en wat leuk is om te hebben. Op die manier kun je heel makkelijk keuzes maken in onderdelen die je wel of niet selecteert. Je zult zien dat je droomkeuken misschien wel ver boven het beoogde budget komt en door dingen te schrappen kun je de prijs verlagen. Het is dan wel fijn om te weten dat je eigenlijk al weet welke dingen heel makkelijk te schrappen zijn.

Speel met ideeën bij keuken ontwerpen online

Een keuken ontwerpen online geeft je alle vrijheid om dingen uit te proberen. Maak dus meerdere designs en combineer erop los. Je komt steeds weer nieuwe en leuke ideeën tegen die je misschien wel wilt toepassen. Speel dus met je ideeën en probeer out of the box te denken. Op die manier komen vaak de leukste ontwerpen tot stand.

Houd rekening met de indeling

Als je een keuken ontwerpen online gaat doen, moet je wel rekening houden met dat je genoeg bewegingsruimte in je keuken hebt en dat alles voor jou eenvoudig toegankelijk is. Zet ook onderdelen die bij elkaar horen dicht bij elkaar. Het heeft bijvoorbeeld geen zin om je kookplaat aan het ene uiteinde en de spoelbak aan het andere uiteinde te plaatsen. Dat is niet handig. Zet dat soort dingen dus bij elkaar in het ontwerp.

Schakel hulp in

Print je keuken ontwerpen online uit en neem ze mee naar de winkel. Bespreek met een verkoper of een adviseur wat je wensen zijn, welke ideeën je hebt en laat ook je ontwerpen zien. Een verkoper of adviseur kijkt met andere ogen naar de mogelijkheden en helpt je om uiteindelijk de beste keuzes te maken. Blijf altijd in de lead, maar neem het advies ook ten harte. De verkoper of adviseur weet immers precies wat handig is, wat wel en niet kan en wat mooi is. Je kunt bijvoorbeeld samen de voordelen van een rechte keuken bekijken. Samen komen jullie uiteindelijk tot het beste resultaat en kun je uiteindelijk een bestelling plaatsen voor je nieuwe droomkeuken.

Berichten gemaakt 65

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven