Hoe wordt de gietvloer prijs in de praktijk precies berekend?

Voor een groot aantal mensen geldt dat ze tegenwoordig in hun woning graag willen kunnen rekenen op de aanwezigheid van een zogenaamde naadloze vloer. Zoals de naam reeds aangeeft geldt voor dit type vloer dat ze niet over naden of voegen beschikt. Het naadloze karakter waar je op kan rekenen zorgt niet alleen voor een strakke afwerking, daarnaast zal je ook nog eens kunnen vaststellen dat ze op vlak van onderhoud enkele niet onbelangrijke voordelen met zich meebrengt. Dit gezegd hebbende dient er uiteraard ook aandacht te worden besteed aan de kosten van een dergelijke vloer. Wil jij ook graag meer ontdekken over de gietvloer prijs die gerekend kan worden? Dan is het zeker en vast interessant om verder te blijven lezen!

Het type vloer als basis voor de gietvloer prijs 

Wanneer je de gietvloer prijs wenst te achterhalen zal je kunnen vaststellen dat je in eerste instantie een keuze zal moeten maken voor een specifiek type gietvloer. Wat deze vloer betreft zal je in de praktijk dan ook al snel tot de conclusie komen dat ze in toch best een groot aantal verschillende vormen voor kan komen. We maken hierbij bijvoorbeeld een onderscheid tussen de polyurethaan gietvloer evenals de zogenaamde epoxy gietvloer. Beide type gietvloeren zijn zeer populair en staan erom bekend zowel op korte als op lange termijn belangrijke voordelen met zich mee te brengen.

Hou er bij het vergelijken van de verschillende gietvloeren op de markt niet alleen maar rekening mee dat er stil moet worden gestaan bij de kosten die hiervoor in rekening worden gebracht. Wat namelijk verder ook te denken van de eigenschappen van de vloeren? Tussen bijvoorbeeld de polyurethaan vloer en de epoxy gietvloer geldt bijvoorbeeld ook al een verschil in dikte. Bij deze eerste is er sprake van een gemiddelde dikte van 3 à 5 mm terwijl de dikte bij de epoxyvloer slechts is gelegen rond de 2 à 3 mm. Ook hier zal je dan ook aandachtig voor willen zijn.

Welke impact heeft de ondergrond op de gietvloer prijs?

Wil je jouw gietvloer laten plaatsen op een andere ondervloer? In dat geval moet je er aandachtig voor zijn dat er hiervoor extra kosten aangerekend zullen worden. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan de situatie waarin de gietvloer moet worden geplaatst op bijvoorbeeld een ondervloer bestaande uit tegels, hout of bijvoorbeeld een niet-egale betonvloer. In al deze verschillende gevallen zal je dus stil moeten blijven staan bij een hoger uitvallende gietvloer prijs. 

De invloed van de oppervlakte op het uiteindelijke prijskaartje

Tot slot is het eveneens van belang om er rekening mee te houden dat de totale oppervlakte waarover de gietvloer moet worden gerealiseerd eveneens van impact is op de gietvloer prijs. Hoe groter die oppervlakte is, des te lager de prijs per vierkante meter uit kan vallen. Wil je dus met andere woorden de totale kostprijs van je gietvloer op een efficiënte manier kunnen drukken? Dan is het in de praktijk altijd een aanrader om te overwegen om zoveel mogelijk ruimtes in één keer te voorzien van een gietvloer. Let wel, wanneer er sprake is van een groot aantal indelingen zal je kunnen vaststellen dat deze de prijs wel terug enigszins kunnen doen verhogen.


Berichten gemaakt 45

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven