Marmer vloer dof en lelijk? Laat hem polijsten!

Marmer polijsten

Marmer polijsten is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van marmer. Het proces van marmer polijsten moedigt het marmer aan om een natuurlijke glans vrij te geven, terwijl het ook beschermd wordt tegen verdere slijtage. Marmer polijsten kan met de hand of machinaal worden gedaan, en het proces omvat meestal het gebruik van schurende pads om het oppervlak van het Marmer op te poetsen. De mate van glans die kan worden bereikt door marmer te polijsten hangt af van het type marmer en de kwaliteit van de polijstschijven. Echter, met de juiste zorg en aandacht, kan Marmer polijsten helpen om de schoonheid van dit natuurlijke materiaal te herstellen.

Waarom marmer niet meer polijsten met staalwol?

Marmer polijsten met staalwol is een zeer verouderde methode. Er zijn tegenwoordig veel betere manieren om marmer te polijsten, zoals met een polijstmachine. Polijsten met staalwol kan het marmer beschadigen, krassen achterlaten en is zeer tijdrovend. Het is ook moeilijk om de druk die u op het marmer uitoefent te controleren, wat kan leiden tot ongelijkmatige resultaten. Polijsten met staalwol geeft u misschien een tijdelijke glans, maar het is het risico op beschadiging van uw marmer niet waard. Er zijn tegenwoordig veel betere manieren om marmer te polijsten, dus verspil uw tijd niet met staalwol.

Marmer-polijsten-(1)

Hoe polijst je marmer dan wel?

Er worden nu speciale diamantgebonden pads gebruikt om de vloer te polijsten. Een gekwalificeerde vakman weet hoe hij deze machines correct moet bedienen. U kunt dit thuis proberen, maar het is niet aan te bevelen, tenzij u goed bent opgeleid. Het eerste wat u moet doen is ervoor zorgen dat de vloer schoon is. Vuil of puin zal ervoor zorgen dat de pads snel slijten. Zodra de vloer schoon is, kunt u beginnen met polijsten. Begin met een grove pad en ga geleidelijk over op een fijnere pad. Het proces kan meerdere poetsbeurten vergen om een hoog glansniveau te bereiken. Met de juiste verzorging zal uw marmeren vloer er nog vele jaren mooi uitzien.

Hoewel staalwol in het verleden misschien een gebruikelijke manier was om marmer te polijsten, wordt het niet langer aanbevolen. Er zijn nu veel betere manieren om een gepolijste afwerking te bereiken, zoals met diamantgebonden pads en polijstmachines. Laat u informeren door een specialist op het gebied van natuursteen renovaties. Zo ziet uw marmeren vloer of badkamer er weer als nieuw uit en kan deze nog jaren verder!

Berichten gemaakt 65

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven