Schaduwdoek: Wat is het en hoe helpt het tegen de zon?

Benieuwd wat een schaduwdoek tegen de zon kan doen? Lees verder voor meer informatie!

De zomer komt eraan! En daarmee ook de lange, warme dagen waarop je in uw tuin van de zon kunt genieten. Voor sommige mensen is dit echter niet altijd mogelijk. Een schaduwdoek kan gelukkig een uitkomst bieden. Zonnebrand en hitteberoerte zijn een reëel gevaar tijdens de zomermaanden. Daarnaast is het ook fijn om alsnog buiten te kunnen zitten als je even geen zin hebt in de zon. Daarom worden schaduwdoeken steeds populairder. In deze blog gaan we dieper in op wat schaduwdoeken zijn en hoe ze je helpen om uit de zon van het weer te genieten!

De zon en schaduwdoeken

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom steeds meer mensen een schaduwdoek kopen in de zomer. De zon kan in de zomer erg vervelend zijn omdat het een hitteberoerte kan veroorzaken. Daarnaast is er altijd het risico op verbranding. Dit kan erg pijnlijk zijn en het kan lang duren voordat het genezen is. Een hitteberoerte is nog gevaarlijker en kan levensbedreigend zijn. Een andere reden waarom de zon in de zomer vervelend kan zijn, is dat je het erg warm kunt krijgen wat voor ongemakken zorgt. Doordat een schaduwdoek zorgt voor schaduw, kun je een koele plek creëren waar je alsnog kunt genieten van de buitenlucht.

Wat een schaduwdoek is

Een schaduwdoek is een doek dat je in tuin kunt hangen die voor schaduw zorgt. Een schaduwdoek is gemaakt van stevig geweven materiaal dat ervoor zorgt dat er minimale UV stralen worden doorgelaten. Dit doek is dus een prima alternatief voor een parasol. Het grote voordeel van een schaduwdoek is dat deze minder in de weg staat dan een parasol. Ook kun je de doek overal ophangen. Hierbij is het wel belangrijk om op een paar aspecten te letten. Schaduwdoeken zijn namelijk beschikbaar in verschillende groottes en vormen. De meest populaire vorm hiervan is een driehoek, maar er zijn ook vierkante schaduwdoeken beschikbaar.

Een schaduwdoek kopen

Een schaduwdoek kun je op verschillende plekken kopen. Het is daarbij dus erg belangrijk dat je van tevoren de plek opmeet waar je de doek wilt hangen. Hierbij is het verstandig om rekening te houden met de spanmarge. Een schaduwdoek bevestig je namelijk met behulp van bevestigingsringen die je ophangt met karabijnhaken. Dus niet alleen het daadwerkelijke formaat van de doek, maar ook de spanmarge doet ertoe. Nu weet je alles wat je moet weten zodat jij deze zomer je hoofd koel kan houden terwijl je van het weer geniet!

Berichten gemaakt 45

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven