Tips om je trap op te knappen

Is je trap toe aan onderhoud? Lees dan snel verder. In dit artikel lees je tips om je trap op te knappen, zodat je trap er weer als nieuw uitziet.

Weghalen van vloerbedekking

Heeft je trap nog vloerbedekking? Dan moet je eerst de oude vloerbedekking verwijderen. Houd hierbij er rekening mee dat er nietjes en spijkers in zitten. Als de vloerbedekking erg oud is, is het belangrijk om een stofkapje te dragen. Er kan namelijk flink wat stof vrijkomen bij het verwijderen van de vloerbedekking. Sommige vloerbedekkingen hebben ook een onderlaag, die kan zorgen voor allergische reacties. Wees daarom goed beschermd. Er is een grote kans dat er na het verwijderen van de vloerbedekking lijm achterblijft op trap. Dit kan je makkelijker verwijderen met WD40 of stickerverwijderaar. Hiervoor kan je bijvoorbeeld een driehoek verfkrabber gebruiken. Let wel op dat je geen krassen maakt op het hout van je trap. Als eenmaal de lijm van de trap is kun je beginnen met het schuren van de trap. Door de trap goed te schuren wordt de trap egaler en zal de verf er mooier uitzien. 

Weghalen van verf

Als je trap al geverfd is moet je eerst alle verf weghalen. Dit kan je doen met een verfföhn of verf afbijtmiddel. Met een verfföhn verhit je de oude verflaag, totdat er blazen ontstaan. Daarna hoef je de warme verflaag alleen nog weg te krabben. Het is belangrijk om voorzichtig om te gaan met verf afbijtmiddel. Dit is namelijk erg schadelijk als je het in je ogen krijgt. Als je een afbijtmiddel gebruikt kan je een verfkrabber of plamuurmes gebruiken om de losgeweekte basis laag te verwijderen. 

Schilderen van de trap

Als alle voorbereidingen zijn gedaan kan je beginnen met het trapschilderen. Zorg er wel eerst voor dat je alle kieren met flexibel kit hebt gedicht. Er zijn verschillende keuzes die je kunt maken. Zo kan je je trap blank lakken of beitsen met olie of water beits. Je kunt ook kiezen voor een kleur, zoals wit of grijs beton. Zorg dat de trapleuning ook in dezelfde kleur wordt geverfd. Een trapleuning wordt veel gebruikt. Hierdoor kan het er snel ouder uitzien. Zorg daarom dat je regelmatig de trapleuning een likje verf geeft


Wil je aan de slag gaan met het schilderen van de trap? Dan is het belangrijk om te kiezen voor online verf van goede kwaliteit. Zo weet je zeker dat je trap voor langere tijd er mooi uitziet.

Berichten gemaakt 45

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven